EXPERIMENTO Nº 2
PELOTAS SALTARINAS - PILOTA JAUZILARIAK
El ácido acético actúa sobre la cáscara del huevo y los convierte en pelotas saltarinas.
El ácido acético actúa sobre la cáscara, que es básicamente carbonato cálcico, lo está
disolviendo y libera dióxido de carbono (que son las burbujas que se ven en la superficie).
El ácido seguirá traspasando junto con el agua del vinagre, a través de la membrana y ha
rá que los huevos sean más grandes y que la membrana sea más gruesa y resistente.
Ozpinetako azidoak arrautzako oskola desegiten du eta arrautzak pilota jauzilariak
bihurtzen dira..
Azido azetikoak jokatzen du oskolaren gainean, kaltzio-karbonatoa da,
disolbatzen ari da eta karbono dioxidoa askatzen du ( azalean ikusten diren burbuilak dira).
Azidoak ozpinetako urarekin batera mintza zeharkatzen jarraituko du. Arrautzak pixka bat
handiagoak izan daitezela eta mintza lodiago eta hauskaitzagoa izan dadila eragingo du.
Arrautzek 48 ordu egon behar dute ozpinean.
Los huevos tienen que estar en vinagre durante 48 horas.
No hay comentarios:
Publicar un comentario